marți, 10 martie 2015

Fenomen inexplicabil, satul unde oamenii adorm din senin...



Un fenomen straniu si inca  inexplicabil, se intampla cu locuitorii unui sat din Kazahstan. Acestia sufera de ceea ce presa a numit-o boala somnului, un somn ciudat care îi cuprinde pe locuitorii acestui sat din senin! Explicatiile sunt diverse unii punand aceasta pe seama duhurilor rele, altii dau vina pe o fosta mina de uraniu din zona, sau mai sunt voci care relateaza ca in urma cu ceva timp in zona au fost aduse niste deseuri cu origine necunoscuta si amplasate prin galreriile fostei mine. Medicii au facut diverse teste pe locuitori, oamenii de stiinta au controlat zona cu diverse aparate de masura si nu au ajuns la nici un rezultat referitor la aceasta epidemie.
Pana in prezent aceasta ciudata epidemie a cuprins aproape 15 % dintre locuitorii satului Kalaci, caci despre el este vorba, sau mai nou satul “Adormitilor” o localitate din Kasahstan cu aproape 600 de persoane. Indiferent de varsta, adulti sau copii, victimele acestei afectiuni adorm brusc si uneori chiar pentru 3-4 zile .
Oamenii se plang de faptul ca este din ce in ce mai rau si ca le este frica, de cele mai multe ori, ca nu se vor mai putea trezi.Marturii ale persoanelor ce au trecut prin aceasta experienta sunt  cutremuratoare si prin faptul ca nu stie nimeni, inca, originea si nici vreun tratament adecvat. Pentru copii este, poate , mai traumatizant pentru ca nu reusesc sa inteleaga ce se intampla cu ei de adorm asa din senin fie ca se afla la joaca fie la scoala.
Asa dupa cum reiesea din relatarile unor sateni, vina pentru aceasta epidemie o poarta mina de uraniu din zona, unde au lucrat marea majoritate a locuitorilor satului cu vreme in urma. Mina a fost inchisa in anii 80 iar o parte dintre minieri au plecat la oras. Nimeni, insa,  nu îşi aminteşte ca vreun miner să fi adormit in acele vremuri, iar testele au arătat că nu sunt radiaţii.
Sa speram ca epidemia nu va afecta intreg satul si mai ales ca oamenii de stiinta vor reusi sa elucideze acest mister la timp.
sursa : www.jurnaluldedrajna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu