sâmbătă, 21 martie 2015

Sistem revolutionar de incalzire solara


Cine putea sa inventeze un astfel de sisitem revolutionar de incalzire solara, daca nu suedezii...:)
Tigla de sticla pentru acoperisuri are aceeasi dimensiune cu tigla ceramica obisnuita, doar ca este ceva mai speciala prin eficienta energetica ce o confera locuintelor unde este folosita. Spre deosebire de panourile solare obisnuite, tigla de sticla, incalzeste golul termoizolant de sub ea, ulterior aerul va fi folosit la incalzirea apei.
Conceptul este relativ simplu, tigla se monteaza pe o folie de nylon de culoare neagra care absoarbe caldura ce patrunde prin stratul destul de gros de sticla, apoi aerul cald incepe sa circule incalzind apa din sistemul central de incalzire a locuintei.Sistemul este mult mai eficient atunci cand este montat pe acoperisurile cu orientare sudica, dar pierderile in cazul acoperisurilor cu orice alta orientare sunt nesemnificative.

Intrebarea principala care se pune, cea legata de costurile unui astfel de sistem, nu prea are un raspuns exact inca, iar producatorii sustin ca investitia initiala este destul de consistenta.Cu toate acestea, incalzirea cu aceste tigle de sticla aduce importante reduceri de costuri la incalzirea pe timp de iarna.Locuitorii tarilor nordice, unde iernile sunt lungi si friguroase, sunt destul de dispusi sa investeasca in astfel de sisteme ecologice.
 Producatorii acestui sistem inedit de incalzire, garanteaza ca durata de viata a acestuia poate depasi 40 de ani, perioada in care facturile de incalzire pe perioada iernii ajung la niste valori incrdibil de mici.In functie de inclinarea acoperisului cat si de orientarea lui fata de soare, un astfel de sistem poate genera cca 350kw de caldura/mp anual.
Daca locuiti in zone cu iernile lungi si va ganditi sa testati un astfel de acoperis, nu ezitati sa cautati informatii suplimentare pe pe site-ul  http://www.soltechenergy.se/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu