luni, 16 martie 2015

Bomboane naturale contra racelilor


Atat toamna cat si primavara suntem mai predispusi racelilor de sezon. De cele mai multe ori mergem imediat la medic, daca am capatat o raceala, apoi la farmacie sa ne cumparam medicamentele pe care medicul ni le recomanda.Sa nu uitam insa, ca sunt persoane ce nu prea vor sau chiar nu pot inghitii pastile si ce sa mai spunem de copii ...
Pentru oricare din cazurile enumerate mai sus, avem la indemana o reteta simpla si eficienta contra racelilor - bomboane naturale contra racelii. Putem sa realizam aceste bomboane acasa, cu costuri reduse dar si cu ingrediente ieftine si la indemana.
Daca v-ati hotarat sa incercati aceasta reteta, aveti nevoie doar de apa, lamaie,miere,ghimbir si cuisoare.
Punem la fiert intr-o craticioara urmatoarele cantitati : 
 - o cana de apa 
 - o cana de zahar
 - o lingura de suc de lamaie
 - o lingura de miere 
 - 1/2 de lingurita de ghimbir (pudra)
 - 1/4 de lingurita de cuisoare (pudra)

Fierbem toate aceste ingrediente timp de 15-20 de minute, amestecand constant cu o lingurita pentru a nu se prinde de craticioara. Lasam apoi compozitia sa se raceasca putin si cu ajutorul linguritei turnam pe intreaga suprafata a unei foi de copt mai multe "bombonele" si le lasam sa se raceasca in continuare cca 20 de minute. Presaram, apoi, pe deasupra lor un praf de zahar pudra pentru a nu se lipi intre ele le dezlipim de pe foaia de copt si.... reteta este gata de folosit. 
Mai jos, puteti vedea un filmulet cu toate etapele ce va trebui sa le parcurgeti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu