duminică, 10 iunie 2012

Legi ciudate în Singapore, India şi Dubai

 Ciprian Enea împreună cu echipa de la tvtravel.ro au realizat un top al destinaţiilor turistice cu legi şi obiceiuri dintre cele mai ciudate. Deşi unui european îi pot stârni hohote de râs, în ţara de origine toată lumea le păzeşte cu sfinţenie şi pedepsele sunt exemplare.


Dacă în Elveţia legea îţi interzice să faci zgomot la bloc, trăgând apa la toaletă după ora 22, în Singapore eşti pedepsit dacă nu tragi apa deloc. Asta nu-i nimic, însă, pe lângă legea care interzice comerţul sau consumul gumei de mestecat. Nevinovata „ciungă” nu poate fi achiziţionată decât din farmacii, cu reţetă. Daca eşti prins în timp ce arunci o sticlă de plastic pe jos, amenda va fi de 1000 de dolari. În cazul în care acest lucru se repetă, vei fi nevoit să munceşti în folosul comunităţii şi să porţi o cămaşă fosforescentă pe care scrie: "Sunt bădăran al gunoaielor".
În India vacile sacre se împerechează în intersecţii

India este ţara în care vacile sunt animale sacre. Acest lucru le oferă nenumărate privilegii, inclusiv acela de a face amor în plină stradă, ticsită de automobile, căruţe şi mai ales tuktukuri. Fie că se află pe străzi înguste, lăturalnice sau în intresecţiile mari, acestor animale li se va da întâietate. Tot în India nu ai voie să intri încălţat într-un templu şi nici să te îmbrăţişezi tandru pe stradă cu cineva de sex opus. Este ideal să nu mănânci niciodată cu mâna stângă, pentru că este cosiderată murdară; indienii o folosesc de obicei la toaletă. Tot aici legea nu permite să trimiţi mai mult de 100 SMS-uri pe zi, iar masajul este practicat numai între omenii de acelaşi sex.

În Dubai, sărutul în public se pedepseşte cu închisoarea

Dubai, ţara în care nu ai voie să dansezi indecent şi nici să îţi săruţi partenerul pe stradă, aduce anual peste 6 milioane de turişti. Aici nu este voie să deţii asupra ta droguri, nu ai voie să etalezi ţinute indecente pe stradă şi nici măcar să ai o atitudine destrabălată pe ringul de dans. Este ideal ca atunci când te urci în avion spre această destinaţie să nu fi fumat nici măcar o ţigară cu marijuana. E interzisă consumarea băuturilor alcoolice pe stradă. În cazul în care eşti prins vei fi arestat şi închis în aşteptarea procesului.


(sursa capital.ro)

2 comentarii:

  1. Le dau dreptate: in Elvetia e rece, ecou..in Singapore in schimb e cald si sgur ca trebuie sa tragi apa, altfel se impute tot blocul.Daca ar fi dupa mine,si la noi a-si interzice intrarea incaltata in biserici. Biserica ar trebui sa fie ceva sacru, neintinat cu "murdariile lumii". Cine rezista sa trimita 100 sms inseamna ca nu are ce face toata ziua; masajul iar e ok, pt corpul unui barbat e nevoie de o mana mai puternica, iar pt o femeie niste maini mai delicate..sa nu uitam, vorbim de India, unde onoarea este pe primul plan..daca ar fi si in Romania la fel, am avea o lume mult mai buna.Mi-ar placea sa traiesc in Dubai , chiar si numai pt aceste legi.Fetele noastre care danseaza din buric, sau ca se agita non stop pe ringul de dans, dezbracate aproape, drogate, bete..ce fel de imagine ofera? ce conteaza mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu a-si interzice guma de mestecat..omul prost arunca guma peste tot, asa ajungem sa le avem pe talpile pantofilor, dar nu asta este cel mai grav..grav este, ca datorita prostelor obiceiuri ale oamenilor de a arunca guma de mestecat, mii de pasari mor anual..pasarile vad ceva alb pe jos,cred ca este o bucatica de paine, o iau in cioc, guma se lipeste, si saracutii mor de sete si de foame..asta face inconstienta omului zilelor noastre...asa ca, da, sunt de acord cu interzicerea si folosirea gumei de mestecat.

    RăspundețiȘtergere