miercuri, 6 iunie 2012

Problemele Ambasadei americane...


"Ambasada SUA la București își exprimă îngrijorarea în legătură cu acțiunile autorităților din Baia Mare, prin care încearcă mutarea romilor din cartierul Craica într-o clădire deținută în trecut de uzina Cuprom. Zilele trecute, presa locală a scris despre situația celor mutați: o parte dintre ei, mai ales copiii, s-au simțit rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Se pare că clăădirea n-a fost inspectată, pentru a deveni locuibilă. Substanțele chimice au fost lăsate nesupravegheate și n-au fost asigurate condiții pentru dormit, facilități sanitare și pentru preparea hranei. Respectivele persoane au fost mutate din locuințele lor cu promisiunea unei alternative sigure de găzduire, dar e clar că spațiul pus la dispoziție nu oferă aceste condiții”, se arată într-un comunicat al Ambasadei americane.
Reprezentanții Ambasadei cer autorităților locale și central să asigure ajutoare pentru familiile în cauză, întrucât „situația de față contribuie la întărirea percepției potrivit căreia comunitatea de romi este discriminată”. Anul trecut, actualul primar USL Cătălin Cherecheș a decis construirea unui zis înalt de doi metri în jurul unor blocuri locuite de etnici romi. "

(sursa Yahoo-http://ro.stiri.yahoo.com/ambasada-american%C4%83--%C3%AEngrijorat%C4%83-de-situa%C8%9Bia-romilor-de-la-baia-mare-20120606.html)

Oare in America nu doarme nimeni prin subsoluri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu