duminică, 10 iunie 2012

Legi ciudate în Singapore, India şi Dubai

 Ciprian Enea împreună cu echipa de la tvtravel.ro au realizat un top al destinaţiilor turistice cu legi şi obiceiuri dintre cele mai ciudate. Deşi unui european îi pot stârni hohote de râs, în ţara de origine toată lumea le păzeşte cu sfinţenie şi pedepsele sunt exemplare.


Dacă în Elveţia legea îţi interzice să faci zgomot la bloc, trăgând apa la toaletă după ora 22, în Singapore eşti pedepsit dacă nu tragi apa deloc. Asta nu-i nimic, însă, pe lângă legea care interzice comerţul sau consumul gumei de mestecat. Nevinovata „ciungă” nu poate fi achiziţionată decât din farmacii, cu reţetă. Daca eşti prins în timp ce arunci o sticlă de plastic pe jos, amenda va fi de 1000 de dolari. În cazul în care acest lucru se repetă, vei fi nevoit să munceşti în folosul comunităţii şi să porţi o cămaşă fosforescentă pe care scrie: "Sunt bădăran al gunoaielor".
În India vacile sacre se împerechează în intersecţii

India este ţara în care vacile sunt animale sacre. Acest lucru le oferă nenumărate privilegii, inclusiv acela de a face amor în plină stradă, ticsită de automobile, căruţe şi mai ales tuktukuri. Fie că se află pe străzi înguste, lăturalnice sau în intresecţiile mari, acestor animale li se va da întâietate. Tot în India nu ai voie să intri încălţat într-un templu şi nici să te îmbrăţişezi tandru pe stradă cu cineva de sex opus. Este ideal să nu mănânci niciodată cu mâna stângă, pentru că este cosiderată murdară; indienii o folosesc de obicei la toaletă. Tot aici legea nu permite să trimiţi mai mult de 100 SMS-uri pe zi, iar masajul este practicat numai între omenii de acelaşi sex.

În Dubai, sărutul în public se pedepseşte cu închisoarea

Dubai, ţara în care nu ai voie să dansezi indecent şi nici să îţi săruţi partenerul pe stradă, aduce anual peste 6 milioane de turişti. Aici nu este voie să deţii asupra ta droguri, nu ai voie să etalezi ţinute indecente pe stradă şi nici măcar să ai o atitudine destrabălată pe ringul de dans. Este ideal ca atunci când te urci în avion spre această destinaţie să nu fi fumat nici măcar o ţigară cu marijuana. E interzisă consumarea băuturilor alcoolice pe stradă. În cazul în care eşti prins vei fi arestat şi închis în aşteptarea procesului.


(sursa capital.ro)

miercuri, 6 iunie 2012

Problemele Ambasadei americane...


"Ambasada SUA la București își exprimă îngrijorarea în legătură cu acțiunile autorităților din Baia Mare, prin care încearcă mutarea romilor din cartierul Craica într-o clădire deținută în trecut de uzina Cuprom. Zilele trecute, presa locală a scris despre situația celor mutați: o parte dintre ei, mai ales copiii, s-au simțit rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Se pare că clăădirea n-a fost inspectată, pentru a deveni locuibilă. Substanțele chimice au fost lăsate nesupravegheate și n-au fost asigurate condiții pentru dormit, facilități sanitare și pentru preparea hranei. Respectivele persoane au fost mutate din locuințele lor cu promisiunea unei alternative sigure de găzduire, dar e clar că spațiul pus la dispoziție nu oferă aceste condiții”, se arată într-un comunicat al Ambasadei americane.
Reprezentanții Ambasadei cer autorităților locale și central să asigure ajutoare pentru familiile în cauză, întrucât „situația de față contribuie la întărirea percepției potrivit căreia comunitatea de romi este discriminată”. Anul trecut, actualul primar USL Cătălin Cherecheș a decis construirea unui zis înalt de doi metri în jurul unor blocuri locuite de etnici romi. "

(sursa Yahoo-http://ro.stiri.yahoo.com/ambasada-american%C4%83--%C3%AEngrijorat%C4%83-de-situa%C8%9Bia-romilor-de-la-baia-mare-20120606.html)

Oare in America nu doarme nimeni prin subsoluri?

Istoria cantecului "Gaudeamus igitur "



 Gaudeamus igitur
Popularul cantec academic "Gaudeamus igitur" ("Să ne bucurăm, aşadar") sau doar "Gaudeamus", este cântat sau recitat mai ales la ceremoniile de absolvire.
Numeroase scoli, colegii, universităti sau societăti academice il considera cantecul lor oficial.
De fapt este un cantec despre viata si durata ei: "De Brevitate Vitae" ("Despre scurtimea vietii").
Face parte din traditia "CARPE DIEM" ("TRAIESTE CLIPA") si elogiaza bucuria vieţii.
S-a cantat prima data in secolul al XVIII-lea (C.W. Kindleben, 1781) si are la baza un manuscris în limba latină din 1287.
Când se cântă, primele două versuri si ultima linie a fiecărei stanţe sunt repetate; de exemplu:
Gaudeamus igitur.
Iuvenes dum sumus.
Gaudeamus igitur.
Iuvenes dum sumus.
Post iucundam iuventutem.
Post molestam senectutem.
Nos habebit humus -
Nos habebit humus.
Latină
Română
Gaudeamus igitur
Iuvenes dum sumus.
Post iucundam iuventutem
Post molestam senectutem
Nos habebit humus.
Să ne bucurăm, aşadar,
Cât încă suntem tineri
Fiindcă dup-o tinereţe agitată,
Si-o bătrânete-ngreunată,
Ţărâna ne va avea pe toti.
Ubi sunt qui ante nos
In mundo fuere?
Vadite ad superos
Transite in inferos
Hos si vis videre.
Unde-s, oare
Cei ce-au trăit înainte-ne?
Poti s-ajungi până-n Ceruri
Sau să păsesti prin Iad
De doresti să-i revezi.
Vita nostra brevis est
Brevi finietur.
Venit mors velociter
Rapit nos atrociter
Nemini parcetur.
Viata ne este scurtă
Va fi terminată prea curând,
Moartea vine fulgerător
Atroce ne agată-n ghearele-i.
Nimeni nu-i crutat de-aceasta.
Vivat academia!
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet;
Vivant membra quaelibet;
Semper sint in flore.
Trăiască şcoala!
Trăiască profesorii!
Trăiască fiecare-ntrebător!
Trăiască fiecare-ntrebătoare!
Fie ca ei să-nflorească de-a pururi!
Vivant omnes virgines
Faciles, formosae.
Vivant et mulieres
Tenerae, amabiles,
Bonae, laboriosae.
Trăiască toate fecioarele
Binevoitoare si curate la suflet!
Trăiască, de-asemeni,
Femeile tandre, iubitoare
Şi pline de hărnicie!
Vivat et res publica
et qui illam regit.
Vivat nostra civitas,
Maecenatum caritas
Quae nos hic protegit.
Trăiască patria
şi cei ce-o conduc!
Trăiască-ne oraşul
Şi binefăcătorii acestuia
Care, prin caritatea lor, ne oferă siguranţă!
Pereat tristitia,
Pereant osores.
Pereat diabolus,
Quivis antiburschius
Atque irrisores.
Fie ca tristeţea să piară!
Fie ca urâtorii să piară!
Fie ca Diavolul să piară!
Fie ca oricine-i împotriva şcolii noastre,
Oricine-ar râde de-aceasta, să piară!

vineri, 1 iunie 2012

ACCIDENT DE MUNCA LA CARACAL.




Va scriu in raspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare in Sectiunea 3 a Raportului de Accident de Munca unde am completat ca drept cauza “slaba planificare” ca fiind cauza accidentului meu. Ati cerut in mod expres explicatii amanuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi suficient de clarificatoare.

Eu sunt zidar de meserie. In ziua accidentului lucram singur pe acoperisul unei cladiri inalte de 6 etaje.

Dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat ca mi-au ramas caramizi nefolosite, care, cintarite mai tirziu, au fost gasite a cintari aproximativ 270kg.

Decit sa car caramizile jos in brate, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor toate odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele cladirii.

Am asigurat fringhia la nivelul solului, am urcat pe acoperis, am impins butoiul in afara cladirii si am incarcat caramizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperis sa dezleg fringhia, tinind-o foarte strins ca sa asigur o coborire lenta a caramizilor. Veti observa in Sectiunea 11 a Raportului de Accident de Munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg.

Datorita surprizei pe care am avut-o cind am fost literalmente SMULS de la sol intr-un mod complet neasteptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la fringhie. Cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida catre acoperis. In apropierea etajului 3, m-am intilnit cu butoiul incarcat cu caramizi care acum se indrepta vertiginos catre sol, intilnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgirieturi minore si o clavicula fracurata.

Datorita impactului, ascensiunea mea a incetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid catre nivelul acoperisului, neoprindu-ma decit atunci cind degetele minii drepte au intepenit in scripete pina la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strins de fringhie in ciuda faptului ca incepusem sa am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu caramizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, saracit de greutatea caramizilor, butoiul cinarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborire rapida.
In vecinatatea etajului 3, am intilnit butoiul care acum urca; ca urmare a intilnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe taieturi si zgirieturi la picioare si in general.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe usor. Intilnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit usor caderea doar in masura sa-mi limiteze ranile, cind, am cazut pe gramada de caramizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate.

Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de caramizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat fringhia din miini. Asa cum stateam intins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, catre mine, care explica cele 2 fracturi la picioare.

Sper din tot sufletul ca acest raport raspunde la toate intrebarile dvs.

Cel mai nou calculator online de rute auto europene!


 
Puteţi calcula orice rută auto din şi spre oricare localitate. Rutele sunt calculate cu direcţii de mers complete şi precise.
De asemenea, aveţi şi opţiunea de a căuta o adresă pe harta interactivă şi de a folosi modulul "street view" care vă permite să vizualizaţi o imagine panoramică a străzii.

Sper sa va fie util.
Drum bun !