duminică, 10 iunie 2012

Legi ciudate în Singapore, India şi Dubai

 Ciprian Enea împreună cu echipa de la tvtravel.ro au realizat un top al destinaţiilor turistice cu legi şi obiceiuri dintre cele mai ciudate. Deşi unui european îi pot stârni hohote de râs, în ţara de origine toată lumea le păzeşte cu sfinţenie şi pedepsele sunt exemplare.


Dacă în Elveţia legea îţi interzice să faci zgomot la bloc, trăgând apa la toaletă după ora 22, în Singapore eşti pedepsit dacă nu tragi apa deloc. Asta nu-i nimic, însă, pe lângă legea care interzice comerţul sau consumul gumei de mestecat. Nevinovata „ciungă” nu poate fi achiziţionată decât din farmacii, cu reţetă. Daca eşti prins în timp ce arunci o sticlă de plastic pe jos, amenda va fi de 1000 de dolari. În cazul în care acest lucru se repetă, vei fi nevoit să munceşti în folosul comunităţii şi să porţi o cămaşă fosforescentă pe care scrie: "Sunt bădăran al gunoaielor".
În India vacile sacre se împerechează în intersecţii

India este ţara în care vacile sunt animale sacre. Acest lucru le oferă nenumărate privilegii, inclusiv acela de a face amor în plină stradă, ticsită de automobile, căruţe şi mai ales tuktukuri. Fie că se află pe străzi înguste, lăturalnice sau în intresecţiile mari, acestor animale li se va da întâietate. Tot în India nu ai voie să intri încălţat într-un templu şi nici să te îmbrăţişezi tandru pe stradă cu cineva de sex opus. Este ideal să nu mănânci niciodată cu mâna stângă, pentru că este cosiderată murdară; indienii o folosesc de obicei la toaletă. Tot aici legea nu permite să trimiţi mai mult de 100 SMS-uri pe zi, iar masajul este practicat numai între omenii de acelaşi sex.

În Dubai, sărutul în public se pedepseşte cu închisoarea

Dubai, ţara în care nu ai voie să dansezi indecent şi nici să îţi săruţi partenerul pe stradă, aduce anual peste 6 milioane de turişti. Aici nu este voie să deţii asupra ta droguri, nu ai voie să etalezi ţinute indecente pe stradă şi nici măcar să ai o atitudine destrabălată pe ringul de dans. Este ideal ca atunci când te urci în avion spre această destinaţie să nu fi fumat nici măcar o ţigară cu marijuana. E interzisă consumarea băuturilor alcoolice pe stradă. În cazul în care eşti prins vei fi arestat şi închis în aşteptarea procesului.


(sursa capital.ro)

miercuri, 6 iunie 2012

Problemele Ambasadei americane...


"Ambasada SUA la București își exprimă îngrijorarea în legătură cu acțiunile autorităților din Baia Mare, prin care încearcă mutarea romilor din cartierul Craica într-o clădire deținută în trecut de uzina Cuprom. Zilele trecute, presa locală a scris despre situația celor mutați: o parte dintre ei, mai ales copiii, s-au simțit rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Se pare că clăădirea n-a fost inspectată, pentru a deveni locuibilă. Substanțele chimice au fost lăsate nesupravegheate și n-au fost asigurate condiții pentru dormit, facilități sanitare și pentru preparea hranei. Respectivele persoane au fost mutate din locuințele lor cu promisiunea unei alternative sigure de găzduire, dar e clar că spațiul pus la dispoziție nu oferă aceste condiții”, se arată într-un comunicat al Ambasadei americane.
Reprezentanții Ambasadei cer autorităților locale și central să asigure ajutoare pentru familiile în cauză, întrucât „situația de față contribuie la întărirea percepției potrivit căreia comunitatea de romi este discriminată”. Anul trecut, actualul primar USL Cătălin Cherecheș a decis construirea unui zis înalt de doi metri în jurul unor blocuri locuite de etnici romi. "

(sursa Yahoo-http://ro.stiri.yahoo.com/ambasada-american%C4%83--%C3%AEngrijorat%C4%83-de-situa%C8%9Bia-romilor-de-la-baia-mare-20120606.html)

Oare in America nu doarme nimeni prin subsoluri?

Istoria cantecului "Gaudeamus igitur "



 Gaudeamus igitur
Popularul cantec academic "Gaudeamus igitur" ("Să ne bucurăm, aşadar") sau doar "Gaudeamus", este cântat sau recitat mai ales la ceremoniile de absolvire.
Numeroase scoli, colegii, universităti sau societăti academice il considera cantecul lor oficial.
De fapt este un cantec despre viata si durata ei: "De Brevitate Vitae" ("Despre scurtimea vietii").
Face parte din traditia "CARPE DIEM" ("TRAIESTE CLIPA") si elogiaza bucuria vieţii.
S-a cantat prima data in secolul al XVIII-lea (C.W. Kindleben, 1781) si are la baza un manuscris în limba latină din 1287.
Când se cântă, primele două versuri si ultima linie a fiecărei stanţe sunt repetate; de exemplu:
Gaudeamus igitur.
Iuvenes dum sumus.
Gaudeamus igitur.
Iuvenes dum sumus.
Post iucundam iuventutem.
Post molestam senectutem.
Nos habebit humus -
Nos habebit humus.
Latină
Română
Gaudeamus igitur
Iuvenes dum sumus.
Post iucundam iuventutem
Post molestam senectutem
Nos habebit humus.
Să ne bucurăm, aşadar,
Cât încă suntem tineri
Fiindcă dup-o tinereţe agitată,
Si-o bătrânete-ngreunată,
Ţărâna ne va avea pe toti.
Ubi sunt qui ante nos
In mundo fuere?
Vadite ad superos
Transite in inferos
Hos si vis videre.
Unde-s, oare
Cei ce-au trăit înainte-ne?
Poti s-ajungi până-n Ceruri
Sau să păsesti prin Iad
De doresti să-i revezi.
Vita nostra brevis est
Brevi finietur.
Venit mors velociter
Rapit nos atrociter
Nemini parcetur.
Viata ne este scurtă
Va fi terminată prea curând,
Moartea vine fulgerător
Atroce ne agată-n ghearele-i.
Nimeni nu-i crutat de-aceasta.
Vivat academia!
Vivant professores!
Vivat membrum quodlibet;
Vivant membra quaelibet;
Semper sint in flore.
Trăiască şcoala!
Trăiască profesorii!
Trăiască fiecare-ntrebător!
Trăiască fiecare-ntrebătoare!
Fie ca ei să-nflorească de-a pururi!
Vivant omnes virgines
Faciles, formosae.
Vivant et mulieres
Tenerae, amabiles,
Bonae, laboriosae.
Trăiască toate fecioarele
Binevoitoare si curate la suflet!
Trăiască, de-asemeni,
Femeile tandre, iubitoare
Şi pline de hărnicie!
Vivat et res publica
et qui illam regit.
Vivat nostra civitas,
Maecenatum caritas
Quae nos hic protegit.
Trăiască patria
şi cei ce-o conduc!
Trăiască-ne oraşul
Şi binefăcătorii acestuia
Care, prin caritatea lor, ne oferă siguranţă!
Pereat tristitia,
Pereant osores.
Pereat diabolus,
Quivis antiburschius
Atque irrisores.
Fie ca tristeţea să piară!
Fie ca urâtorii să piară!
Fie ca Diavolul să piară!
Fie ca oricine-i împotriva şcolii noastre,
Oricine-ar râde de-aceasta, să piară!

vineri, 1 iunie 2012

ACCIDENT DE MUNCA LA CARACAL.




Va scriu in raspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare in Sectiunea 3 a Raportului de Accident de Munca unde am completat ca drept cauza “slaba planificare” ca fiind cauza accidentului meu. Ati cerut in mod expres explicatii amanuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi suficient de clarificatoare.

Eu sunt zidar de meserie. In ziua accidentului lucram singur pe acoperisul unei cladiri inalte de 6 etaje.

Dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat ca mi-au ramas caramizi nefolosite, care, cintarite mai tirziu, au fost gasite a cintari aproximativ 270kg.

Decit sa car caramizile jos in brate, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor toate odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele cladirii.

Am asigurat fringhia la nivelul solului, am urcat pe acoperis, am impins butoiul in afara cladirii si am incarcat caramizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperis sa dezleg fringhia, tinind-o foarte strins ca sa asigur o coborire lenta a caramizilor. Veti observa in Sectiunea 11 a Raportului de Accident de Munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg.

Datorita surprizei pe care am avut-o cind am fost literalmente SMULS de la sol intr-un mod complet neasteptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la fringhie. Cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida catre acoperis. In apropierea etajului 3, m-am intilnit cu butoiul incarcat cu caramizi care acum se indrepta vertiginos catre sol, intilnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgirieturi minore si o clavicula fracurata.

Datorita impactului, ascensiunea mea a incetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid catre nivelul acoperisului, neoprindu-ma decit atunci cind degetele minii drepte au intepenit in scripete pina la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strins de fringhie in ciuda faptului ca incepusem sa am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu caramizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, saracit de greutatea caramizilor, butoiul cinarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborire rapida.
In vecinatatea etajului 3, am intilnit butoiul care acum urca; ca urmare a intilnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe taieturi si zgirieturi la picioare si in general.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe usor. Intilnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit usor caderea doar in masura sa-mi limiteze ranile, cind, am cazut pe gramada de caramizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate.

Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de caramizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat fringhia din miini. Asa cum stateam intins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, catre mine, care explica cele 2 fracturi la picioare.

Sper din tot sufletul ca acest raport raspunde la toate intrebarile dvs.

Cel mai nou calculator online de rute auto europene!


 
Puteţi calcula orice rută auto din şi spre oricare localitate. Rutele sunt calculate cu direcţii de mers complete şi precise.
De asemenea, aveţi şi opţiunea de a căuta o adresă pe harta interactivă şi de a folosi modulul "street view" care vă permite să vizualizaţi o imagine panoramică a străzii.

Sper sa va fie util.
Drum bun !

miercuri, 30 mai 2012

Baba si schiorii ....


Din ciclul realitatea depaseste ORICE IMAGINATIE !!! 

Caz medical la un spital din Bucuresti in februarie 2012:niste tipi au facut un chef intr-un apartament la etajul 4. Pe la ora 21 au ramas fara bere si au hotarat sa pleaca sa cumpere. Dar cum erau putin turtiti , dupa dezbateri indelungate, au ajuns la concluzia ca cel mai rapid mod de a cobori cele 4 etaje erau SCHIURILE; s-au echipat si au coborat . La etajul 2 era o batrana care urca scarile. "Schiorii" au dat peste ea si......  accident pe pista . Batrana in cadere se loveste destul de rau,acestia cheama salvarea, o duc la spital...A doua zi se trezesc din betie, si la 8 dimineata merg la Floreasca sa vada despre ce este vorba. Au intrat in salonul batranei, aceasta nu  mai era (patul gol, proaspat aranjat) , un fior rece le-a trecut prin sira  crezand ca a murit, se duc fuga la medicul de garda sa vada ce s-a intamplat. De acolo afla ca batrana era transferata la spitalul 9, (psihiatrie!) pentru consult, pentru ca toata noaptea  insistase ca o lovise un SCHIOR pe casa scarii!

marți, 29 mai 2012

Gimnastica in actualitate

Un gimnast  demonstreaza clar ca barna nu este apanajul exclusiv al fetelor.
Filmuletul de mai jos face dovada ca si noi barbatii putem lua note mari la acest aparat.Aplauze si comentarii dupa vizionare.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EO_BnsrWMnI

Poveste de ziua copiilor..


   
        "   Cu voce timida si cu ochii plini de asteptare, micutul il priveste pe tatal sau si intreaba:
- Taticule, cat castigi pe ora?
Tatal, preocupat si cu un zambet sever, raspunde:
- Fiule, aceste lucruri nu te privesc pe tine. Nu ma mai deranja, te rog!
Copilul insista:
- Dar, taticule, spune-mi cat castigi pe ora?!
Reactia tatalui, la fel de severa, dar totusi, ca sa fie lasat in pace, raspunde:
- Cinci dolari.
Atunci copilul il intreaba:
- Tata, poti sa-mi dai doi dolari, te rog?
La aceasta intrebare, tatal se supara si cu multa bruschete ii spune:
- Acesta este motivul pentru care ai vrut sa stii cat castig pe ora? Du-te in camera ta si culca-te, ca trebuia deja sa dormi! Si sa nu ma mai deranjezi... baiat profitor!...
Un pic mai tarziu, stand ingandurat in fata televizorului, tatal reflecta putin la discutia cu baiatul sau. Se simte putin vinovat si realizeaza ca a fost prea dur cu el. Se gandeste ca poate cel mic are nevoie de bani sa cumpere ceva de mare interes pentru el si-si face mustrari de constiinta ca l-a repezit. Se ridica si pleaca spre camera copilului, deschide usa usor, baga capul si vede ca cel mic inca nu a adormit. Intra in camera si il intreaba cu voce scazuta:
- Dormi, fiule?
- Nu, tata...
                         
- Uite, fiule, ai aici cei doi dolari pe care i-ai cerut...
Baiatul intinse manutele si lua banii si, luminandu-se la fata, spuse:
- Multumesc, taticule!
Si bagand manuta sub pernuta mai scose trei dolari. Si ii spuse tatalui sau:
- Taticule, acum sunt fericit... am deja cinci dolari.
- Bine, fiule. Acum, spune-mi pentru ce aveai nevoie de bani? il intreba tatal curios.
Copilul raspunse, cu ochii stralucitori:
- Taticule, ai putea sa-mi vinzi o ora din timpul tau?  "

duminică, 27 mai 2012

Cipuri şi coduri de bare la oameni .....


Deşi pare un proiect SF, lumea continuă să se transforme. Iar ideea de control este din ce în ce mai vehementă în rândul autorităţilor. Pentru că numărul oamenilor a atins deja pragul de şapte miliarde, este din ce în ce mai greu să controlezi masele.

Astfel BBC a lansat o provocare oamenilor mari ai umanităţii. Cum ar schimba lumea în care trăim printr-un proiect pe care să îl prezinte în 60 de secunde. Scriitoarea Elizabeth Moon a lansat o idee care a revoltat de cum a fost rostită.

Ea şi-ar dori ca toată lumea să fie înscrisă într-un computer uriaş, iar datele lui personale să fie accesate de cei interesaţi. Astfel, fiecare om ar primi un cip care ar putea fi implantat chiar de la naştere.

"Astfel nimeni nu va mai putea fi anonim. Vom cunoaşte prin accesarea acestui cod de bare cine este persoana respectivă, ce trecut are, dacă a încălcat legea sau dacă are boli, în cazul unui accident. Oamenii violenţi vor fi mult mai uşor de controlat, iar rata criminalităţii ar scădea considerabil", a declarat femeia.

Imediat cum s-a lansat această idee, au apărut şi primele revolte. Ce părere aveţi? Ar trebui introduse astfel de coduri de bare în interiorul fiecărui om?
(sursa Antena 3)

Panou de publicitar din Lyon . . .

Ce trebuie sa stie orice barbat din Lyon :




Prima "scoica" de protectie a testiculelor a fost utilizata in hocheiul pe gheata pentru prima data in 1874… iar prima casca de protectie pentru motociclisti a fost folosita pentru prima data in 1974. Iata deci ca barbatilor le-au trebuit 100 de ani ca sa inteleaga faptul ca si creierul este important. Semnat: o femeie

sâmbătă, 26 mai 2012

Amantii evrei...


O pereche sta in cabinetul terapeutului. 
Terapeutul: Ce pot face pentru dvs? 
Barbatul: Sunteti asa de bun sa ne priviti in timp ce facem sex? 
Terapeutul se uita mirat la ei, dar aproba. Cind perechea a fost gata, terapeutul face remarca: 
Imi pare rau, dar nu am vazut nimic deosebit la Dvs.. si cere onorariul de 80 € pentru sedinta... 
In urmatoarele saptamini se repeta povestea, de doua ori pe saptamina vine perechea... sex... 80 de euro.. 
Peste citeve saptamani intreaba terapeutul: 
Ma scuzati de intrebare, dar ce incercati dvs sa descoperiti? 
Barbatul: Nimic! Dar ea este casatorita, la ea nu putem. Eu sunt casatorit, nici la mine nu putem. In Holliday Inn vor 150 € pentru o zi, in Radisson 360 €, pe cind daca venim aici, avem un alibi, costa numai 80 € si mai primim de la asigurarea medicala 67,50 € inapoi.

joi, 24 mai 2012

Stiai ca ...



..mai mult de 25% din elementele nutritive
absorbite de catre organism sunt necesare
pentru aparatul vizual? In plus, acesta
consuma o treime din oxigenul inspirat?

... in ochi, metabolismul este mai rapid
decat oriunde altundeva in organism?

 ...in ochiul sanatos, concentratia de vitamina
C este mai mare decat aproape in oricare
parte a corpului?

...cu cat prezenta vitaminei C este mai
redusa in alimentatie, cu atat este mai
mare tensiunea oculara?

...si cu cat este mai mare tensiunea oculara,
cu atat riscul de glaucom este mai mare?

 ...mecanismul care asigura o buna
focalizare functioneaza eficient doar
in prezenta unor cantitati suficiente
de vitamina C si crom?

 ...tot vitamina C asigura si vigoarea
ochiului?

 ...aromele si ingredientele artificiale,
aspirina, dar si anticonceptionalele sunt
mari consumatoare de vitamina C?

 ...in general, se recomanda pentru un adult,
consumul uneri cantitati zilnice cuprinse intre
500 si 1000 mg, marind aceasta doza in
perioadele foarte solicitante, inclusiv acelea
care presupun citit si studiu indelungat?

Aceastea sunt doar cateva dintre beneficiile
pe care le aduce vitamina C ochilor tai.

miercuri, 23 mai 2012

De unde vin numele cartierelor din Bucureşti..



Poate ca multi dintre noi cei care locuim sau doar suntem in trecere prin Bucuresti, ne intrebam sau am fost intrebati de unde vin denumirile cartierelor. Iata ce spun ziarele din zilele noastre :
 Balta Albă. Povestea spune că aici se afla o Groapă de var unde, în vremea lui Caragea, se topeau cadavrele ciumaţilor. Când ploua, locul devenea o baltă.

Zona Berceni a fost denumită astfel datorită grofului Miklós Bercsényi. Se zice că o ceată de husari, condusă de groful Miklós Bercsényi, s-au oprit undeva la sud de Bucureşti, în drumul lor spre turci. Nu se ştie însă dacă au luat o pauză sau dacă au rămas aici de tot, însă cert este că de atunci acea zonă a fost botezată „Berceni“.

Cartierul Băneasa îşi trage denumirea de la nevasta banului Dimitrie Ghica.
Cotroceniul, unde în prezent se află sediul prezidenţial, se numeşte astfel de la regionalismul „a cotroci“, care înseamnă „a scotoci“, „a scormoni“.
Legenda cartierului Colentina spune că această denumire vine de la „colea-n-tină“, cu referire la locul baltit unde Matei basarab i-ar fi fugărit pe turci, într-o bătălie. O vreme s-a numit şi „Olintina“.

Depre zona Crângaşi, istoria spune că a existat cândva o prelungire din Codrul Vlăsiei, un crâng. Aici trăiau crângaşii.  
Cartierul Dămăroaia a fost, în trecut, moşia parcelată a boieroaiecei Maria Damaris.
În istoria numelor cartierelor bucureştene este menţionat şi un nume de doctor. Spiridon Kristofi (căruia i se mai zicea Spirea), a ridicat, în 1765, pe Dealul lupeştilor o biserică numită Spirea Veche. De aici şi denumirea „Dealul Spirii“.

Dristor“ vine de la breasla piuarilor care şi-au avut satul în această parte a Bucureştilor. Meşterii piuari se numeau «darstari», «darsta» fiind piua din piatra folosită la fabricarea postavului şi dimiei. Piuarii fabricau «darste» şi pentru sutele de mori de pe cursul Dâmboviţei, care timp de sute de ani au fost prezente cotidiene, de mare relevanţă economică pentru târgul Bucureştilor.

Drumul Taberei se numeşte astfel datorită lui Tudor Vladimirescu, care, în 1821, intră în Bucureşti pe la vest şi îşi aşează aici tabăra de panduri.

Ferentariul
, renumit astăzi pentru scandalurile din zonă, a primit unul dintre cele mai rafinate nume din Capitală, originea lui venind din latină, („Ferentarius“ – soldat din infanteria uşoară a legiunilor române). Unii spun că aici s-ar fi aflat câmpul de exerciţii al ferentarilor, din oastea lui Mihai Viteazul.

 „Ghencea“ este un nume provenit din limba turcă. Pe vremea fanarioţilor, Ghenci-aga era şeful arnăuţilor din garda domnească. Aici s-a ridicat o biserică, Biserica Ghencei.

Denumirile „Floreasca“ şi „Giuleşti“ îşi au originile de la numele boierilor care au stăpânit locurile respective, Floreştii, şi, respectiv, de la proprietatea boierească a Juleştilor.

Strada Lipscani, una dintre cele mai tranzitate străzi de distracţie din Capitală, se numeşte astfel datorită negustorilor veniţi în Bucureşti cu lucruri aduse de la târgul din Leipzig, care se numeau Lipscani.

Despre cartierul Militari se spune că ar fi fost botezat aşa pentru că era zona de instrucţie militară şi unde o vreme a funcţionat „Pirotehnia Armatei“.

Oraşul Pantelimon, de la periferia Capitalei, îşi are numele după Mănăstirea Sfântul Pantelimon. În gracă „pan“ înseamnă „tot“, iar „éléïmon “ se traduce „milă“. Astfel, Panteleimon înseamnă „cel milostiv“ sau „întreg milostivul“.

Rahova, un alt cartier care şi-a „câştigat“ reputaţia de zonă de scandal, are un nume relativ noi şi vine de la Calea Rahovei, una dintre cele cinci artere botezate în amintirea Războiului de Independenţă: Calea Griviţei, Calea Plevnei, Calea Rahovei, Calea Victoriei şi Calea Dorobanţilor.

Sălăjanul“ este de asemenea un nume nou şi are originea de la Leon Szilaghi, cunoscut şi ca Leontin Sălăjan.

Cartierul Titan îşi are denumirea de la fabrica de ciment „Titan“, construită la începutul secolului 20.

Despre Vitan, D. Papazoglu spune că „În ocolul oraşului, spre nord, este câmpia Vitanului, unde vitele orăşenilor îşi aveau păşunea“.

marți, 22 mai 2012

FUMATUL PASIV




Fumatul este dăunător pentru persoanele din jur: fumatul pasiv
Fumatul pasiv înseamnă expunerea atât la fumul de ţigară expirat din nou după ce a fost inspirat de un fumător (aşa-numitul „fumat principal”), cât şi la fumul provenit de la o ţigară care arde, de exemplu, în scrumieră („fumatul secundar”). Din momentul în care fumezi şi există cineva în jur, eşti co-responsabil pentru riscurile asupra sănătăţii acelei persoane. Un răspuns întâlnit foarte des la argumentul privind fumatul pasiv este „cât de dăunător poate fi impactul asupra unei persoane care nu fumează ea însăşi o ţigară?”. Poate un nefumător care mănâncă într-un restaurant de fumători ori se află într-o maşină unde cineva fumează să aibă o criză cardiacă? Poate că pare improbabil, dar cercetările ştiinţifice sunt mai presus de orice îndoială: DA, POATE!

Nefumătorii se confruntă cu un risc mai mare cu 30 % de afecţiuni cardiace grave sau fatale, cauzată de expunere. Aceasta deoarece sângele lor este la fel de mult infectat ca şi în cazul fumătorilor. Ştiai că nefumătorii care stau în fum de ţigară timp de 30 de minute suferă aceleaşi schimbări măsurabile ale arterei coronare ca şi fumătorii activi? Cu siguranţă că ai asistat până acum la situaţii în care persoane din jurul tău au avut o reacţie „excesiv de sensibilă” la fumul de ţigară. Motivul acestei reacţii aparent exagerate poate foarte bine să fie acela că au bronhiile sensibile sau astm. Bronhiile astmaticilor se contractă în momentul expunerii la fumul de tutun şi aceştia simt că se înăbuşă.

De asemenea, se pare că persoanele care sunt expuse frecvent unui mediu cu fum prezintă un risc mai mare de deces provocat de boli cardiace, cancer la plămâni sau dificultăţi respiratorii. Există şi un risc mai mare de infecţii ale toracelui şi urechilor, precum şi de tuse şi iritaţie a gâtului. 
Copiii respiră mai rapid decât adulţii, lucru care îi face mai vulnerabili la aerul ce conţine fum de ţigară. Părinţii fumători măresc cu 200 până la 400 % riscul ca copiii lor să dezvolte astm bronhic. Copiii care sunt adesea fumători pasivi se confruntă cu un risc mai mare de infecţii ale urechilor. În plus, dacă un părinte fumează, el poate transmite copiilor săi mesajul că fumatul este acceptabil.

Prin fumat poţi influenţa şi animalele tale de companie. Fumatul pasiv creşte riscul de cancer şi alte probleme de sănătate.

Poate ajuta un sistem de ventilaţie? Fumul nu poate să fie filtrat complet, de exemplu, cu ajutorul unui sistem de ventilaţie. Mai mult, sistemele de ventilaţie deseori împrăştie fumul de ţigară din încăperile pentru fumători către încăperile pentru nefumători. Poate dura şi câteva ore până când fumul de la o ţigară este filtrat complet.

Nu poate fi la fel de dăunător ca şi poluarea aerului provocată de maşini? Gândeşte-te din nou. Cercetătorii au arătat că trei ţigări care ard încet creează mai multe pulberi în suspensie decât un motor EcoDiesel. Ştiai şi că pe o stradă aglomerată dintr-un oraş sunt mai puţine pulberi în suspensie decât într-o încăpere plină de fum de ţigară?

luni, 21 mai 2012

De ce suntem asa de fericiti/te astazi....



Merita facut  testul de mai jos  [-( not talking

Cum te influenteaza vietile anterioare

Vietile anterioare te influenteaza in prezent si tocmai de aceea e
bine sa-ti cunosti lectia karmica. Sa stii ce greseli ai facut in trecut si ce sa indrepti acum. Invatand lectiile karmice, poti avea o viata implinita. Pentru asta, trebuie doar sa faci un mic exercitiu numerologic si apoi sa iei aminte.
Cifra lectiei karmice fiecarei litere din care e format numele tau ii corespunde o anume
cifra, conform tabelului de mai jos.

A, J, S - 1
B, K, T - 2
C, L, U - 3
D, M, V - 4
E, N, W - 5
F, O, X - 6
G, P, Y - 7
H, Q, Z - 8
I, R - 9

Scrie-ti numele si prenumele pe o coala alba si, sub fiecare litera, trece cifra corespunzatoare. Numele trebuie sa fie cel din
certificatul de nastere, nu de casatorie! Sa spunem ca te numesti Andreea Voinescu. Cifrele corespunzatoare sunt, in ordine, 1, 5, 4, 9, 5, 5, 4, 6, 9, 5, 5, 1, 3, 3. Lipsesc 2, 7 si 8. Prin urmare, va trebui ca in aceasta viata sa indrepti greselile 2, 7 si 8 din existentele anterioare si sa urmezi exact acele lectii karmice care sa te ajute sa faci acest lucru.

Lectia 1 (nu ai in nume cifra 1)Greselile vietilor anterioare: ai ratat multe lucruri din pricina lipsei de ambitie si determinare. Ai fi putut face mai mult pentru tine si cei din jur daca nu ai fi plecat atat de des urechea la ce spun asa-zisii prietenii.
Ce sa faci in viata asta: din cauza celor intamplate in vietile anterioare, ai tendinta sa fii prea circumspecta cu cei din jur, sa-I banuiesti pe toti ca vor sa te traga pe sfoara. Trebuie sa te
straduiesti sa ai mai multa incredere in tine, dar sa nu te lasi influentata de falsii prieteni. Stabileste obiective rezonabile, pe
care sa le poti indeplini dozandu-ti ambitia! Pe masura ce trece
vremea, propune-ti tinte mai importante si greu de atins.

Lectia 2 (nu ai in nume cifra 2)

Greselile vietilor anterioare: egoism, indiferenta. In plus, se pare
ca ai calcat pe cadavre ca sa-ti atingi scopul.
Ce sa faci in viata asta: esti pusa la anumite incercari pentru a-ti putea lua revansa. Lectia ta este sa fii mai buna, sa ai multa rabdare si sa dai dovada de intelegere pentru nevoile celorlalti. Ai fost un munte de egoism, iar acum trebuie sa-ti indrepti greseala incercand sa
lucrezi in echipa. Altfel, nimic nu va functiona cum trebuie.

Lectia 3 (nu ai in nume cifra 3)

Greselile vietilor anterioare: sa iei viata prea in serios nu este neaparat o greseala, dar, cand din cauza asta iti reprimi orice
bucurie, gresesti si fata de tine, si fata de cei dragi. Ei bine, asta
ti s-a intamplat intr-o viata anterioara.
Ce sa faci in viata asta: ca sa-ti fie bine, ar trebui sa uiti de...perfectiune. De altfel, incercarea de a face lucrurile cat mai bine
iti consuma toata energia. De aceea, lectia pe care ar trebui s-o inveti acum si care te va ajuta este ca perfectiunea nu reprezinta calea spre fericire, ci dimpotriva.

Lectia 4 (nu ai in nume cifra 4)

Greselile vietilor anterioare: ai fost imprastiata, superficiala,
confuza. Practic, n-ai stiut ce sa faci cu viata ta.
Ce sa faci in viata asta: ceva parca nu te lasa sa fii spont  . Este mai mult un antrenament pentru lectia karmica pe care ar trebui s-o
inveti: fii mai disciplinata cu tine insati, nu lasa influentele exterioare, circumstantele sa te abata de la telul tau!

Lectia 5 (nu ai in nume cifra 5)

Greselile vietilor anterioare: frica de nou, teama de schimbare, lipsa
de indrazneala, in sensul de a experimenta.
Ce sa faci in viata asta: sa dai dovada de mai multa initiativa si de entuziasm, sa ai spirit de aventura. Altfel, vietile anterioare se vor
razbuna.

Lectia 6 (nu ai in nume cifra 6)

Greselile vietilor anterioare: ai fugit intotdeauna de raspundere. Ai pretins ca esti libera, dar, de fapt, i-ai ranit pe cei care te
iubeau.
Ce sa faci in viata asta: trebuie sa inveti ce inseamna sinceritatea relatiilor, puterea de sacrificiu, capacitatea de a darui. Fara sa
ceri nimic in schimb.

Lectia 7 (nu ai in nume cifra 7)

Greselile vietilor anterioare: ai fost daruita cu un har anume pe care
nu l-ai apreciat.
Ce sa faci in viata asta: esti obligata sa te autoperfectionezi, sa-ti
cauti talentul acela pierdut, pe care va trebui sa-l valorifici.

Lectia 8 (nu ai in nume cifra 8)

Greselile vietilor anterioare: banii ti se scurgeau printre degete. Ai
risipit totul fara nici un fel de responsabilitate.
Ce sa faci in viata asta: va trebui sa inveti care e valoarea banilor, sa fii responsabila si sa dai socoteala pentru faptele tale. Daca nu vei face asta, intotdeauna vei avea probleme financiare greu de
depasit.

Lectia 9 (nu ai in nume cifra 9)

Greselile vietilor anterioare: fara prea mult respect pentru viata celorlalti, ai facut numai ce ai vrut, influentand in mod negative
destinele celor apropiati.
Ce sa faci in viata asta: va trebui sa inveti ca daruirea de sine nu inseamna neaparat un sacrificiu. Esti menita sa te dedici celor aflati in nevoie. Poate ca nu-ti dai seama deocamdata, dar altfel nu-ti vei gasi linistea.


Educatie sexuala - cum se pune un prezervativ


Oare tinerii au gresit...., parintii, bunicii, vecinii ???

Dulciurile din copac


CURMALELE 



      Alaturi de binecunoscutele fructe autohtone, pe rafturile magazinelor romanesti se afla si oaspeti din tarile calde, printre care se numara si curmalele. Poate din cauza pretului sau din lipsa de informatie, cumparatorii trec pe langa ele fara sa le ofere prea multa atentie. E pacat, deoarece sunt o sursa majora de vitamine, mai ales in perioada rece a anului.
In natura exista peste 1500 de soiuri de curmale. Culoarea lor variaza de la galben-auriu pana la rosu, maro inchis sau chiar negru. Fiecare specie difera si prin nuantele de gust, care seamana cu nuca, mierea de albine sau caramelele. Si aspectul e diferit: unele sunt netede si  lucioase, altele incretite, ca prunele afumate.
       O zicala araba veche spune: curmalul se simte bine atunci cand picioarele lui se afla in apa, iar capul in focul cerului. Spre deosebire de alte plante, atunci cand se coc, curmalele nu aduna rezerva de apa, ci pierd apa, devenind tot mai dulci si mai moi. Gustul fructelor proaspete este mult mai fin si mai putin dulce, dar curmalele proaspete nu rezista la drumuri lungi, sunt practic netransportabile, de aceea producatorii le usuca. Dupa procesul de uscare, valoarea nutritiva si calorica a curmalelor creste, iar concentratia de glucide, proteine si lipide se mareste de 10 ori fata de cea a fructelor proaspete.

                    PLINE DE VITAMINE

       Nu-ti vine sa crezi ca pojghita subtire care inveleste curmala contine toate vitaminele (in afara de E si H) si o cantitate mare de microelemente: fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si mangan. Curmalele contin mai multi aminoacizi decat merele,portocalele sau bananele. O importanta deosebita are continutul de fluor, care protejeaza dintii de carii, dar si seleniul, care scade riscul imbolnavirilor de cancer si al afectiunilor cardiace, intarind sistemul imunitar.
        O veste buna pentru cei care tin dieta si vor sa-si mentina o greutate normala: curmaleleau putine calorii, fapt pentru care pot fi folosite in loc de dulciuri.

                   IMBUNATATIREA DIGESTIEI

        Curmalele au fost inca din antichitate o componenta importanta in retetele pentruvindecarea bolilor tractului digestiv. Si stramosii nostri au observat efectul purgativ al fructelor. Cercetarile medicale au confirmat faptul ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal, dar ne si protejeaza de unele forme de cancer. Consumul regulat de curmale favorizeaza restabilirea floreiintestinale in caz de disbacterioza. 
                   RETETA
        Pentru stimularea activitatii intestinale, se fierb 5 curmale, in 500 ml de apa, timp de 3-4 minute. Compotul obtinut se bea caldut de doua ori pe zi, dimineata si seara.
        O alta varianta propune consumul de doua ori pe zi a cate 5 curmale, dupa care se bea cate un pahar de apa calda. 
        Gama larga de aminoacizi care se gasesc in curmale neutralizeaza hiperaciditatea sucului gastric si stopeaza aparitia de pirozis (arsuri la stomac). In tarile arabe, curmalele se mananca umplute cu unt. Intuitia poporului, iar mai tarziu cercetarile stiintifice, au dovedit utilitatea combinatiei intre aceste doua produse. Glucidele din fructele dulci favorizeaza asimilarea mai usoara a untului, un produs destul de greu pentru digestie.

                  IZVOR DE ENERGIE

         In calitate de energizant, curmalele intrec toate fructele uscate. Sunt si liderul lor, dupa continutul de proteine. Curmalele au gustul dulce datorita prezentei de fructoza si glucoza, cea mai buna hrana pentru creier. Persoanele ocupate cu munca intelectuala ar trebui sa consume zilnic curmale, ce sunt bogate si in vitamine din grupul B. Combinatia de glucoza cu vitamina B5, prezenta si ea in cantitati mari, este un stimulent bun pentru muschi, carora le creste rezistenta si ajuta la obtinerea de rezultate spectaculoase in sport, fapt pentru care le sunt recomandate atletilor.
         In perioada rece, cand avem nevoie de o imunitate puternica, putem sa apelam la combinatia favorabila a vitaminelor A, B si C din curmale, deoarece este un trio ce da putere organismului de a se impotrivi invaziilor de virusi si microbi si de a tine piept infectiilor respiratorii.
         In tarile orientale, curmalele sunt considerate cel mai bun supliment alimentar natural pentru femei insarcinate si mamici care alapteaza, deoarece imbogatesc laptele cu cele mai importante vitamine si microelemente necesare pentru dezvoltarea normala a pruncilor si inzestrarea lor cu o imunitate puternica.
         Centenarii din Orient spun ca longevitatea lor se datoreaza si curmalelor consumate zilnic.
         Atentie, totusi! Specialistii in dietologie atrag atentia fata de cantitatile mari de uleiuri si glucoza continute in curmale si ne recomanda sa nu mancam mai mult de 15 fructe uscate pe zi.
                   LA CUMPARAT CURMALE

         * Daca vreti sa cumparati curmale, analizati atent ambalajul, ca sa nu fie deteriorat.
         * Verificati data de producere si termenul de valabilitate. Daca cumparati curmale la vracverificati sa nu fie umede, altfel riscati sa le aruncati in 2-3 zile. Alegeti-le numai pe cele uscate si intregi. Cele strivite pot sa aiba o reminiscenta de vin si se strica rapid
         * Pastrati curmalele in pungi de hartie, nu in pungi de polietilena.

         * Nu aruncati samburii, folositi-i pentru masajul talpilor. Procedati in felul urmator:
         1. Confectionati doi saculeti din bumbac (20x10 cm) si umpleti-i cu samburi de curmale, in asa fel ca in pozitie orizontala samburii sa se aseze intr-un strat. Apasati cu talpile pe samburi sau stati in genunchi, cateva secunde, pe saculeti, daca va dor picioarele.
         2. Puneti saculetii in papuci cu 1-2 numere mai mari decat numarul de la pantofi, si incaltati-va cu ei cand sunteti acasa. Este o incaltaminte reflexoterapeutica ideala. Concomitent cu rezolvarea problemelor casnice, le veti rezolva si pe cele de sanatate.

         Din samburi puteti sa cresteti si un copacel. Chiar daca nu da rod, e minunat pentru infrumusetarea interiorului.

                   SFATURI UTILE

         1. Daca aveti probleme cu constipatia, inainte de culcare, mancati 4-5 curmale si beti un pahar de lapte cald.
         2. In caz de trauma, cu pierdere mare de sange, bolnavului i se dau cateva curmale si un pahar de lapte cald cu unt topit.
         3. Combinatia de frisca naturala, lapte si curmale este recomandata bolnavilor deanemie cronica si persoanelor care simt o slabiciune fara nici un motiv vizibil.
         4. Pentru cresterea fortelor fizice ale organismului, zilnic se consuma, dupa masa, cate 15-20 de curmale. In timpul zilei se beau 500 ml de lapte si se fac exercitii fizice.
         Cura dureaza 40 de zile, timp in care se inregistreaza nu numai cresterea puterii fizice, dar si aflux de energie si de optimism.

                       RETETE CULINARE PENTRU GURMANZI

                   Desert cu albus si curmale
         Ingrediente necesare: 500 g curmale, 5 albusuri de ou crude, 200 g zahar pudra, 150 g nuci sau migdale.
         Mod de preparare: Fructele se taie in asa mod ca sa puteti scoate samburele. Se prepara o umplutura din albusuri batute cu zahar si migdale si se introduce in locul samburilor. Se pot consuma si la micul dejun. In calitate de aliment-medicament, li se recomanda persoanelor cu dureri de ficat si de stomac.

                   CREMA DE CURMALE CU NUCI

          Se scot samburii din 250 g curmale si se mixeaza. Se toaca 100 g nuci sau se prepara un amestec din alune, arahide, alte feluri de nuci, dupa preferinta. Se amesteca curmalele, nucile, 100 ml iaurt natural, 100g lapte praf si 1/2 lingurita de scortisoara. Crema obtinuta se pastreaza in borcan cu filet, in frigider. Se unge pe paine prajita, biscuiti sau pe blat de napolitane.
          Le este recomandata copiilor anemici, batranilor, celor aflati in convalescenta dupa o boala lunga, dar si oricarui om suprasolicitat

sâmbătă, 19 mai 2012

Nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii....



     E clar, dar mai avem timp?

In prima zi de facultate, profesorul ni s-a prezentat si ne-a dat drept sarcina sa facem cunostinta cu cineva necunoscut. M-am ridicat sa ma uit in jur si atunci o mana fragila imi atinse umarul.
Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu chipul brazdat de riduri, care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
Spuse: - Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
- Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat.
- Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
- Hai sa lasam gluma, am reluat.
Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare la varsta ei.
- Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata.
Ne-am imprietenit pe loc.
Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit. Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei "masinarii a timpului " confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
De-a lungul anului, Rose a devenit " mascota " campusului si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur. Si se bucura de fiecare clipa.
La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Imi vor ramane mereu in minte invataturile ei.
A fost prezentata si a pornit spre tribuna. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
- Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica. Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant. N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
- Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.
Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes.
Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori.
Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama.
E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani.
Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88.
Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.
Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii.
Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut.
Numai cei care au regrete se tem de moarte. Si-a incheiat discursul cantand cu avant " Trandafirul ".
Ne-a incurajat sa ii studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.
Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn.
Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca: 
nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii.

SI NU UITATI:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!


joi, 17 mai 2012

Babilonienii aveau o zeita a berii




Drojdia de bere este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Babilonienii, egiptenii si celtii o foloseau pentru prepararea bauturilor alcoolizate, dar cunosteau in acelasi timp actiunile benefice ale acesteia asupra tenului si a pielii in general. Babilonienii, spun arheologii, aveau o zeita a berii si a drojdiei de bere, Nidaba, care era recunoscuta prin puterile ei.


Afectiuni tratate in Antichitate si Evul Mediu


Putin mai tirziu, Pliniu, marele naturalist roman, povesteste ca Hipocrate, celebrul medic grec, ar fi descoperit, in jurul anului 370, actiunea diuretica a drojdiei de bere, pe care o recomanda ca remediu.

In Evul Mediu, calugarii care ii supravegheau pe leprosi luau drojdie de bere in scop preventiv. In acelasi timp, drojdia de bere era folosita si contra scarlatinei si rujeolei.


Ce afectiuni se tratau in secolul al XIX-lea


In secolul al XIX-lea, mai precis in 1837, cercetatorul Meyen descopera ca drojdia de bere este constituita din mici organisme vii unicelulare, carora le-a dat numele de Saccharomyces Cerevisae.

Aproximativ in aceeasi perioada, in Danemarca, furunculoza era tratata cu drojdie de bere, iar in Germania, medicii prescriau drojdie de bere copiilor sau adultilor care sufereau de oboseala cronica, de surmenaj sau celor subalimentati. Drojdia de bere era utilizata de asemenea si pentru tratarea unor tulburari ginecologice benigne la femei.

In era industrializarii, drojdia de bere si-a recapatat popularitatea

In timpul primului si a celui de-al doilea razboi mondial, drojdia de bere era administrata pentru a preveni carentele alimentare ale soldatilor, prizonierilor de razboi, precum si ale civililor care sufereau din cauza subalimentatiei.

Dupa razboi, drojdia de bere a fost uitata o perioada de timp, insa si-a regasit popularitatea in anii '60, in momentul in care, din cauza industrializarii, s-a constatat ca este nevoie de suplimente naturale.


O forta vitala exceptionala


Drojdia de bere contine (nu este vorba de drojdia de piine) aproape toate elementele de care are nevoie organismul pentru a functiona cit mai bine. Analiza sa biochimica arata ca ea contine nu mai putin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46 la suta proteine. In plus, prin metoda de uscare folosita si prin prepararea sa la temperaturi foarte ridicate, sint conservati aproape toti constituentii, desi celulele vii sint distruse termic. Drojdia de bere contine, de asemenea, nu mai putin de 20 de milioane de celule pe gram, de unde i s-a dat numele de drojdie vie (aceasta se poate procura si sub forma de gelule). Prin continutul sau bogat in toate aceste elemente enumerate mai sus, drojdia de bere constituie un aliment natural complet, un remediu preventiv si curativ.


Drojdia de bere intirzie procesul de imbatrinire


Folosirea curenta a drojdiei de bere are de asemenea un efect regenerator, care poate ajuta organismul sa ramina tinar si in forma. Nutritionistul american Paul Bragg, care era la rindul sau un mare amator de drojdie de bere, afirma ca aceasta nu contine numai o mare cantitate de proteine, minerale si vitamine, ci si acid nucleic. Astazi se stie faptul ca acidul nucleic conduce procesul de formare a celulelor noi, care le inlocuiesc treptat pe cele deteriorate. In mod normal, acidul nucleic isi pierde treptat aceasta capacitate de a comanda reinnoirea celulelor.

Dupa Bragg insa, acidul nucleic continut in drojdia de bere poseda capacitatea misterioasa de a intirzia imbatrinirea prematura. Persoanele in virsta, carora li se prescrie drojdie de bere, pot constata in doar cite luni o ameliorare a starii generale, precum si un surplus de energie binefacatoare. Pielea devine supla, tenul se coloreaza, totul dovedind o stare buna de sanatate.

Consumind drojdie de bere timp indelungat, o armata de celule vii patrunde in organism, nu numai pentru a ataca toxinele care circula in singe, ci si pentru a intari sistemul imunitar al acestuia.

Aceasta actiune se reflecta in general asupra principalelor functiuni ale organismului. In plus, drojdia de bere poate reface flora intestinala distrusa de medicamente si antibiotice.

Despre drojdia de bere s-au scris chiar si teze de doctorat

Doctorul Fournat de la Facultatea de Medicina din Lyon este chiar autorul unei teze de doctorat privind drojdia de bere. El consemneaza faptul ca drojdia de bere are actiune in afectiuni diverse, precum: enterite, colite si diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoza B, diabet, furunculoza, acnee si seboree, scleroza in placi.

Dupa alti autori, precum Arnozan, Faisan si Pietta, drojdia de bere poate fi folosita in caz de osteomielita, pneumonie, gripe, riola sau anemie.

Toti autorii sint unanim de parere ca folosirea in scop terapeutic si preventiv a drojdiei de bere cistiga din ce in ce mai mult teren. Pe piata occidentala exista deja drojdie de bere imbogatita cu seleniu (agent antioxidant) sau cu siliciu. Cura de drojdie de bere are eficienta daca este urmata timp de trei-patru luni, iar efectele ei nu intirzie sa apara. In general, drojdia de bere se administreaza de doua-patru ori pe zi, dimineata si seara. Ea poate fi amestecata cu lichide, dar trebuie neaparat luata intre mese. Dizolvata si bauta inainte de masa, taie pofta de mincare, micsorind numarul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat si se mentin timp de mai multe ore.