duminică, 17 august 2014

Avionul fara ferestre, un concept inspirat de filmele SF...





Incet dar sigur, tehnologia bate povestirile SF si deja asistam la noi concepte tehnologice ale industriei aeronautice.
Noul concept IXION Windowless Jet al companiei Technicon Design din Franta mai mult ca sigur bate toate recordurile de pana acum in domeniu.

Proiectantii noului model au venit cu o viziune incredibila, avionul pare ca nu are ferestre daca-l privesti din afara,iar in interiorul  lui, pasagerii dispun de o panorama ce-ti taie respiratia.

Noul avion  pare un cilindru de sticla transparent care zboara cu ajutorul unor aripi. Interiorul, insa, este din "pereti" ce se intind din podea si  continua cu tavanul si are pe intreaga suprafata monitoare video incorporate.In exterior, fuselajul aeronavei nu dispune de ferestre, avionul fiind dotat cu panouri solare ce genereaza electricitate pentru sistemele de bord, desfiintarea ferestrelor duce la mari deduceri ale costului dar si a greutatii aeronavei.


"Norocosii" ce vor putea folosi servicile acestor aeronave, au la indemana tehnologie high-end, fiecare pasager avand un avatar personalizat si pe intreg parcursul zborului poate apela la cele mai moderne dispozitive electronice.

Specialistii in domeniu nu sunt la prima "abatere" pentru ca la expozitia Air Show de la Paris in 2012, au mai fost expuse modele similare: Airbus a avut expus un avion cu fuselajul interior asemeni unui imens ecran.
La inceputul acestui an, firma Spile Aerospace din Boston, a venit cu un concept similar al unui jet supersonic, de asemenea fara ferestre.

Clik pe fotografie si puteti vedea un scurt filmulet de prezentare !

(sursa ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu